dinsdag 28 oktober 2014

Weer een boekje klaar :)

Op zaterdag 18 oktober jl. weer een workshop gevolgd bij Elly van Trappen van t-scrap-ateljeetje in Anna Paulowna. We hebben een boekje in een houten kistje gemaakt. Ik heb het kistje beplakt met het mooie Madeleine papier van BoBunny, maar ik heb het papier op de deksel op de kop geplakt en nu weet ik niet goed hoe ik het doosje moet "versieren". Dus heb ik het aan de kant gezet en me op het boekje gestort. Het is een boekje met 4 bladen en wordt bij elkaar gehouden door 2 ringen. 
Hier zijn wat foto's.


Ik heb de kaft simpel gehouden naar het voorbeeld van Elly, ik heb alleen de letters toegevoegd.


Op blad 2 heb ik een grote mat (10 x 15 cm) gemaakt van kraft. Op de achterkant van de mat heb ik een witte journaling card geplakt, dat heb ik bij alle fotomats gedaan.


Blad 3 heeft een flip open deel, ik heb de strik niet door en door gemaakt omdat ik dat te lastig vind in gebruik. Bij Elly haar boekje was het wel door en door en dan moet je dus telkens de strik los maken om onder de flap te kunnen kijken (en dan weer het lintje door het gaatje peuteren om het weer te kunnen strikken pff).


Onder de flap een pocket met weer een fotomat, dus plek voor 3 foto's.


Op het volgende blad een pocket met 2x  een kleine (5 x 7,5 cm) fotomat.


Dit blad heeft een "boekje" dat sluit met een magneet. Hier heb ik een fotolijstje met een vogel uitgeknipt en dit "frame" heb ik alleen links onder vast geplakt zodat je er een foto achter kunt schuiven (zoals op de foto hieronder). 


Het boekje kun je open vouwen en bestaat uit 3 delen, waardoor je 5 vlakken krijgt waar je foto's op kunt plakken.


Als je het boekje 1x open vouwt zie je links een rechte pocket waar ik een smalle tag voor gemaakt heb, dit zodat je de tekst in het fotolijstje nog kunt lezen. De tag heeft design papier aan de voorzijde en ruimte voor journaling aan de achterzijde. 
Aan de rechterkant een schuine pocket met een kleine fotomat.


En dit wordt zichtbaar als je het boekje voor de 2e keer open vouwt. Het middelste vlak heeft geen bijzonderheden, op het rechter vlak heb ik de diecut van vogels alleen aan de onderzijde vast geplakt zodat je er een journalingcard achter kunt schuiven. Deze card heb ik niet gemat op kraft omdat ik dacht dat het te zwaar zou worden voor de diecut om het kaartje tegen te houden.


Dit blad heb ik ook simpel gehouden, er past een foto onder de diecuts, het onderste blaadje is zo geplakt dat je de foto er een stukje onder kunt schuiven.


Dit is een flip pocket, althans zo noem ik het. De pocket kun je open klappen.


Het polaroidframe is weer zo geplakt dat je er een foto achter kunt plaatsen. In de pocket een vierkante fotomat.


Opengeklapt zie je nog een pocket met fotomat en aan de rechterkant weer een uitgeknipte fotolijst waar een foto achter past. Ik heb alleen het midden deel van de fotolijst weggeknipt.En als laatste het "achter" blad. Omdat het boekje in een kistje bewaard wordt vond ik het zonde om het blad "kaal" te laten (zoals bij het voorblad), dus een pocket gemaakt met daarin 2 kleine fotomats.
De kleuren van het papier komen niet echt tot zijn recht, de foto's zijn bij het laatste daglicht gemaakt, maar ik had geen geduld om tot het weekend te wachten met foto's maken.

Weer een ontzettend leuk project om te maken :)

Bedankt voor je bezoekje!


Geen opmerkingen: